Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwa jesienna zupa, gęsta, pożywna i aromatyczna!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Groch umyć i namoczyć (najlepiej na noc).
Dynię oczyścić od skórki i pestek, pokroić w kostkę i zważyć (powinno być 400 g).
Cebulę pokroić w kostkę.
Wędliny pokroić na kawałeczki.
Mięso dać do garnka, zalać zimną wodą i gotować na średnim ogniu przez 1-1,5 godzinę.
Dodać do bulionu groch i gotować 40-50 minut.
Na oleju zaszklić cebulę.
Dodać szynkę i boczek, lekko podsmażyć.
Wsypać dynię i smażyć mieszając 3 min.
Dodać przecier pomidorowy, wymieszać i smażyć jeszcze parę minut.
Dodać wędliny i warzywa do bulionu.
Posolić, dodać przyprawy, wymieszać.
Gotować wszystko jeszcze 5-10 minut.
Wyłączyć ogień, dać zupie " dojrzeć" ok. 20 minut i można jeść. Smacznego!