Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Ewy Wachowicz z 397 odcinka programu Ewa gotuje.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 142
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 41
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 202
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 142
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 41
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 202
Składniki
Groch zalać wodą i odstawić na całą noc.
Boczek pokroić w kostkę i przełożyć do kociołka ustawionego w ognisku. Dorzucić kiełbasę pokrojoną w półplasterki. Dodać posiekaną cebulę. Po chwili dołożyć namoczony groch. Zalać wodą. Posolić. Przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim, majerankiem i lubczykiem. Dorzucić skórę z boczku, pokrojone w kostkę warzywa oraz posiekany czosnek. Wymieszać. Przykryć i gotować tak długo, aż groch zacznie się rozpadać. Przed podaniem doprawić świeżo zmielonym pieprzem.