Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca i syta zupa na obiad.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414037
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2223
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414037
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2223
Składniki
Wykonanie: Groch namoczyć i gotować w tej samej wodzie. Następnie dodać pokrojone mięso, listek laurowy, dolać ciepłej wody tyle aby przykryła mięso i dusić na małym ogniu. Cebulę obrać, posiekać i przysmażyć na tłuszczu, dodać do zupy wraz z pokrojonymi w kostkę ziemniakami. Po koniec gotowania dodać pokrojone w kostkę jabłko. Całość przyprawić do smaku, posypać zieleniną i podawać.