Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja grochówka jest ugotowana z grochu łuszczonego, smaczna i sycąca ale przede wszystkim gęsta, lubimy taką grochówkę że jak się łyżkę włoży to jest co nabrać , zupa połączona z niewielką ilością pokrojonych w kostkę ziemniaków, a na końcu zagęszczona zasmażką i podana z plastrami podsmażonego boczku wędzonego. Myślę że się przepis Wam się spodoba.
garnek, patelnia, łyżka duża,
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 11014
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 45
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 376
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 5218
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 40
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 11014
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 45
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 376
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 5218
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 40
Składniki
Mięso i boczek opłukać, włożyć do garnka i zalać wodą tak, by mięso z boczkiem było przykryte. Doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć ogień i gotować ok. 40 minut, następnie dodać obraną pokrojoną marchewkę, pietruszkę oraz groch , gotować następne 20 minut. W razie potrzeby dolać wody. Gdy mięso będzie miękkie dodać obrane, pokrojone ziemniaki oraz liść laurowy. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie. Na koniec dodać podsmażoną cebulę a także podsmażoną kiełbasę. Całość przyprawić do smaku pieprzem i solą oraz majerankiem roztartym w dłoniach aby wydobyć aromat. Plastry boczku podsmażyć na suchej patelni. Gotową zupę zagęścić zasmażką z mąki i masła. Na talerze rozlać grochówkę i dodać po 2 plasterki usmażonego boczku. Udekorować natką pietruszki. Smacznego.
Przygotowany, podsmażony boczek.