Do góry

Zupy Przepis na:

Grochowy krem z ciecierzycą i papryką

Grochowy krem z ciecierzycą i papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3939

Dodano:

Odsłon: 601

Pyszna i nieco odmieniona wersja zupy grochowej. Idealna na zimowy obiad. Syci i rozgrzewa

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Grochowy krem z ciecierzycą i papryką

Przygotowanie

  1. Ciecierzycę ugotuj w osobnym garnku d o miękkości (u mnie ok. 1 h.) Groch opłucz. Włóż do garnka i zalej 2,5 l. wody. Zagotuj. Ściągnij szumowiny. Dodaj ziele i liście laurowe. Gotuj do miękkości. Cebule obierz i pokrój w kostkę. Zeszklij. Dodaj do grochu. Paprykę pokrój w cienkie paski, kiełbasę w plasterki. Wszystko podsmaż. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Jeśli groch będzie miękki wyjmij liście i ziele. Zmiksuj blenderem na jednolitą masę. Dodaj kiełbasę z warzywami o odcedzoną ciecierzycę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń