Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i nieco odmieniona wersja zupy grochowej. Idealna na zimowy obiad. Syci i rozgrzewa
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1156
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1156
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Ciecierzycę ugotuj w osobnym garnku d o miękkości (u mnie ok. 1 h.) Groch opłucz. Włóż do garnka i zalej 2,5 l. wody. Zagotuj. Ściągnij szumowiny. Dodaj ziele i liście laurowe. Gotuj do miękkości. Cebule obierz i pokrój w kostkę. Zeszklij. Dodaj do grochu. Paprykę pokrój w cienkie paski, kiełbasę w plasterki. Wszystko podsmaż. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Jeśli groch będzie miękki wyjmij liście i ziele. Zmiksuj blenderem na jednolitą masę. Dodaj kiełbasę z warzywami o odcedzoną ciecierzycę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.