Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna zupa - krem z zielonego groszku z wędzoną rybą. Zaprawdę, powiadam Wam! tego trzeba spróbować! Niesłychanie aksamitna w smaku, w połączeniu z wędzonym halibutem aż głaszcze podniebienie! Powiem nieskromnie - najlepsza zupa jaką jadłem! Nie jest to mój wynalazek, ale zainspirowany kuchnią Michela Morana.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3855
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 995
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34232
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3855
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 995
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34232
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Składniki
Rozgrzej w garnku masło i uduś na nim pokrojone w cienkie plasterki pory - ok. 2 - 3 minut. Dodaj zamrożony groszek.
Wlej ok. litra wody, dodaj związane nitką zioła (boquet garni), zagotuj. Zmniejsz moc palnika i gotuj na małym ogniu ok. 20 minut pod przykryciem. Zdejmij z ognia, wyjmij boquet garni i zmiksuj dokładnie zupę. Dodaj śmietankę i dokładnie wymieszaj. Gotuj jeszcze na małym ogniu ok. 5 minut. Zdejmij z ognia i zostaw do przestygnięcia.
Włóż do miseczek po kawałku wędzonej ryby i zalej przestudzoną zupą. Posyp posiekaną natką i podawaj. Zupa również smakuje na zimno.