Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna zupa - krem z zielonego groszku z wędzoną rybą. Zaprawdę, powiadam Wam! tego trzeba spróbować! Niesłychanie aksamitna w smaku, w połączeniu z wędzonym halibutem aż głaszcze podniebienie! Powiem nieskromnie - najlepsza zupa jaką jadłem! Nie jest to mój wynalazek, ale zainspirowany kuchnią Michela Morana.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 29
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21668
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 29
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21668
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Składniki
Rozgrzej w garnku masło i uduś na nim pokrojone w cienkie plasterki pory - ok. 2 - 3 minut. Dodaj zamrożony groszek.
Wlej ok. litra wody, dodaj związane nitką zioła (boquet garni), zagotuj. Zmniejsz moc palnika i gotuj na małym ogniu ok. 20 minut pod przykryciem. Zdejmij z ognia, wyjmij boquet garni i zmiksuj dokładnie zupę. Dodaj śmietankę i dokładnie wymieszaj. Gotuj jeszcze na małym ogniu ok. 5 minut. Zdejmij z ognia i zostaw do przestygnięcia.
Włóż do miseczek po kawałku wędzonej ryby i zalej przestudzoną zupą. Posyp posiekaną natką i podawaj. Zupa również smakuje na zimno.