Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby pasteryzowane w zalewie solankowej smakują niemal jak świeże i doskonale nadają się do zupy, duszenia, sosu czy jako farsz
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93822
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2699
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3529
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1620
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2298
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93822
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2699
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3529
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1620
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2298
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę, smażyć kilka minut.
Ziemniaki pokroić w kostkę a marchew w talarki, dodać do smażącej się cebuli. Następnie dodać grzyby wraz z solanką, wlać bulion, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować 15-20 minut.
Ugotowaną zupę zabielić śmietaną, doprawić pieprzem, posypać świeżym tymiankiem.