Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby pasteryzowane w zalewie solankowej smakują niemal jak świeże i doskonale nadają się do zupy, duszenia, sosu czy jako farsz
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę, smażyć kilka minut.
Ziemniaki pokroić w kostkę a marchew w talarki, dodać do smażącej się cebuli. Następnie dodać grzyby wraz z solanką, wlać bulion, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować 15-20 minut.
Ugotowaną zupę zabielić śmietaną, doprawić pieprzem, posypać świeżym tymiankiem.