Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta aromatyczna zupa gulaszowa z dynią na mięsie wieprzowym, idealna na zimne jesienne dni, doskonale rozgrzewa dzięki doprawieniu pieprzem cayenne, porcja takiej pyszności skutecznie zaspokoi głód, polecam jako jednogarnkowe danie.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 778
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425046
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10704
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336978
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 778
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425046
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10704
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336978
Składniki
Mięso pokroić w grubą kostkę, oprószyć słodką papryką, suszonym rozmarynem i jarzynką. W dużym płaskim garnku rozgrzać masło , włożyć mięso, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany drobno czosnek i krótko obsmażyć 5-6 minut, pod przykryciem, dodać ziele angielskie i liść laurowy, zalać połową bulionu i gotować 15 minut, po tym czasie dodać pokrojoną na kawałki marchewkę, fasolkę szparagową , ziemniaki oraz cukinię i dynię, wlać resztę bulionu i gotować do momentu aż mięso i warzywa będą miękkie, doprawić do smaku solą oraz pieprzem cayenne, dodać koncentrat pomidorowy i gotować chwilę, 2-3 minuty, gulaszową można zagęścić odrobiną zawiesiny z mąki i wody ale nie jest to konieczne. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.