Do góry

Zupy Przepis na:

Indyjska zupa tikka masala.

Indyjska zupa tikka masala.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1032 Ocena: 21446

Dodano:

Odsłon: 2474

Przepis znalazłam w necie.Smak zupy wyborny,serdecznie polecam wypróbowac:)

Składniki

  • papryka żółta,czerwonaa i 2 zielone
  • 1 cebula,4 ząbki czosnku
  • 2 puszki pomidorów bez skórki
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • podwójna pierś z kurczaka
  • po 1 łyżeczce słodkiej papryki,kurkumy ,curry ,ostrej papryki ,garam masala
  • sól do smaku
  • 200g mleko kokosowe
  • sokz 1 limonki
  • 1/2 l wody
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Indyjska zupa tikka masala.

Przygotowanie

  1. Cebulę zeszklić na masle,dodać posiekany czosnek i pokrojone w paski papryki.
    Wszystko usmażyc prze 10 min.
    Przełożyć do garnka,dodać pomidory z puszki.
    Wlać wodę.
    Gotować 10min.
    Dać sok z limonki .
    Zblendować dać na gaz ,dodać mleko kokosowe i doprawić solą do smaku.

  2. Piersi kurczaka pociąć na kawałki 2-3 cm.
    Dodać wszystkie sypkie przyprawy,dokładnie wymieszac i odstawić na pół godz.
    Po tym czasie wrzucić na rozgrzany tłuszcz i usmażyć.
    Wystarczy 10 min.piersi szybko są miękkie.
    Zupę nalewać do miseczek dodać kawałki usmażonych piersi.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (29)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 20 lipca Biorę całą michę na kolację :) Uwielbiam taki zupy w orientalnych smakach z kurczakiem, mniami :) Odpowiedzi: 10 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 20 lipca Jaka aromatyczna i pelna smaku zupa, przepis idealny dla mnie, dzieki za przepos!
Odpowiedzi: 13 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 20 lipca Można jeść oczami. Te kolory! Przepis z pewnością wykorzystam. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń