Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna wiejska zupa z ziemniakami, kiełbasą i surowym boczkiem. Gęsta i aromatyczna. Z powodzeniem może zastąpić danie główne.
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 629
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 44
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 81
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 116
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 629
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 44
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 81
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 116
Składniki
Do garnka wlewamy 1,5 l wody. Wrzucamy suszone grzyby, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz w ziarnach oraz obrane i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki. Gotujemy pod przykryciem przez około 15 minut.
Na patelni rozgrzewamy olej, kiełbasę i plastry boczku kroimy w kostkę i przerzucamy na patelnię. Następnie dodajemy posiekaną drobno cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość podsmażamy przez kilka minut.
Podsmażone mięso z cebulą przekładamy do garnka z gotującymi się ziemniakami i grzybami. Całość mieszamy i gotujemy przez około 5 minut. Następnie dodajemy żur, sól, pieprz, majeranek oraz zahartowaną śmietanę. Gotujemy zupę przez kolejne 10 minut. Tak przygotowaną zupę najlepiej podawać na ciepło z kromką chleba. Smacznego!