Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idea zup ''na winie'' jest ogólnie dobrze znana: co się nawinie, to do gara :) w przypadku tej zupy zadziałała dokładnie ta zasada: pozbierałam wszystko, co było pod ręką. Jako że efekt końcowy okazał się zaskakująco smaczny, od razu wiedziałam, że muszę podzielić się przepisem :)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1604
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232016
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5091
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1604
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232016
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5091
Składniki
Na rozgrzanym maśle lub oleju roślinnym smażymy pokrojoną w kostkę cebulkę. Kiedy się zeszkli, dodajemy pokrojone w plasterki (albo półplasterki pieczarki i smażymy razem.
Do usmażonych pieczarek z cebulką dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i ziemniaka oraz cały kawałek selera. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Smażymy razem kilka minut.
Całość zalewamy wodą, dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki marchewkę i pietruszkę. Dodajemy bulion warzywny i gotujemy na niedużym ogniu z uchyloną pokrywką, aż warzywa zmiękną.
Kiedy warzywa będą miękkie, doprawiamy zupę koncentratem pomidorowym, majerankiem, oregano, pieprzem i w razie potrzeby solą. Odstawiamy na kilka minut, żeby nabrała smaku. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki. Smacznego!!!!