Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna aura zadomowiła się u nas na dobre. Będąc ostatnio na miejskim targu zaopatrzyłam się w mnóstwo jesiennych warzyw. Tym razem propozycja na pyszną i rozgrzewającą zupę w której główną rolę gra brukselka w duecie z jarmużem.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3429
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 41
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2709
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 120
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 93
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3429
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 41
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2709
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 120
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 93
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, płuczemy, zalewamy bulionem i wstawiamy na średni ogień. W tym czasie pozostałe warzywa myjemy ( oprócz marchewki z groszkiem). Jarmuż oczyszczamy z łodyg, liście rwiemy i odkładamy. Gdy ziemniaki zaczną się gotować wsypujemy marchewkę z groszkiem, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy aż warzywa lekko zmiękną po czym wrzucamy brukselkę. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem po czym wrzucamy porwane liście jarmużu. Po dosłownie 5 - 7 min gotowania odlewamy niewielką ilość zupy i mieszamy ze śmietaną po czym wlewamy do całości. W razie potrzeby jeszcze doprawiamy. Gdy zdejmiemy garnek z ognia wsypujemy do zupy posiekaną natkę pietruszki i koper.