Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna jednogarnkowa zupa, nieco w chińskim stylu. Prosta , szybka i aromatyczna. Mój pomysł inspirowany starym przepisem dyni z kiszonymi ogórkami, i tak powstała pyszna zupa. Ogórki dają cudownie delikatną chrupkość. Danie dobre dla wegetarian.
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2697
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 593
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 217
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6490
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 411
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2697
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 593
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 217
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6490
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 411
Składniki
Dynię kroimy w średnią kostkę. Cebulę obieramy, kroimy w pióra. W saganku rozgrzewamy olej i mieszając podsmażamy cebulę do zeszklenia. Zalewamy gorącą wodą, dodajemy kawałki dyni, zioła, odrobinę soli. Mieszamy i gotujemy ok. 25 minut, pod przykryciem. Nieobrane ogórki i pomidory kroimy w dość cienkie 5 cm paski. Na minutę przed końcem gotowania dodajemy suszone pomidory. Na koniec wrzucamy ogórki, mieszany i jak zupa raz "pyrknie", wyłączamy gaz. Pyszna zupa gotowa.