Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna jednogarnkowa zupa, nieco w chińskim stylu. Prosta , szybka i aromatyczna. Mój pomysł inspirowany starym przepisem dyni z kiszonymi ogórkami, i tak powstała pyszna zupa. Ogórki dają cudownie delikatną chrupkość. Danie dobre dla wegetarian.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Dynię kroimy w średnią kostkę. Cebulę obieramy, kroimy w pióra. W saganku rozgrzewamy olej i mieszając podsmażamy cebulę do zeszklenia. Zalewamy gorącą wodą, dodajemy kawałki dyni, zioła, odrobinę soli. Mieszamy i gotujemy ok. 25 minut, pod przykryciem. Nieobrane ogórki i pomidory kroimy w dość cienkie 5 cm paski. Na minutę przed końcem gotowania dodajemy suszone pomidory. Na koniec wrzucamy ogórki, mieszany i jak zupa raz "pyrknie", wyłączamy gaz. Pyszna zupa gotowa.