Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna jednogarnkowa zupa, nieco w chińskim stylu. Prosta , szybka i aromatyczna. Mój pomysł inspirowany starym przepisem dyni z kiszonymi ogórkami, i tak powstała pyszna zupa. Ogórki dają cudownie delikatną chrupkość. Danie dobre dla wegetarian.
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 56
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 75
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 213
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 56
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 75
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 213
Składniki
Dynię kroimy w średnią kostkę. Cebulę obieramy, kroimy w pióra. W saganku rozgrzewamy olej i mieszając podsmażamy cebulę do zeszklenia. Zalewamy gorącą wodą, dodajemy kawałki dyni, zioła, odrobinę soli. Mieszamy i gotujemy ok. 25 minut, pod przykryciem. Nieobrane ogórki i pomidory kroimy w dość cienkie 5 cm paski. Na minutę przed końcem gotowania dodajemy suszone pomidory. Na koniec wrzucamy ogórki, mieszany i jak zupa raz "pyrknie", wyłączamy gaz. Pyszna zupa gotowa.