Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna zupa Tortilla krem
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1672
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1465
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1465
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1658
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1672
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1465
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1465
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1658
Składniki
Piersi z kurczaka oczyszczamy i kroimy w kostkę. Oprószamy następnie odrobiną papryki mielonej i chili. Podsmażamy na złoty kolor przez kilka minut. Dodajemy następnie cebulę pokrojoną w piórka i czosnek. Po chwili dodajemy kminek, mieloną paprykę, pokrojoną w kostkę papryczkę jalapeno, doprawiamy całość solą i pieprzem. Mieszamy.
Dodajemy bulion drobiowy i gotujemy ok. 15 minut na małym ogniu pod przykryciem.
Gdy kurczak jest już miękki dodajemy pomidory z puszki. W osobnym naczyniu mieszamy 2 łyżki skrobii kukurydzianej z mlekiem. Miksturęprzelewamy do zupy, by ją zagęścić.
Z zupy wyławiamy kawałki pomdorów i miksujemy je lub blendujemy z 1/3 szklanki śmietany kremówki.Przelewamy wszystko z powrotem do garnka z zupą. Wszystko mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę.
Zupę podajemy z kawałkami awokado, posiekaną kolendrą, kleksem ze śmietany, posypujemy szczyptą chili i świeżym pieprzem. Możemy teżprzygotować chipsy z tortilli i podać z zupą. Smacznego!