Do góry

Zupy Przepis na:

Jesienna zupa z jarmużem, chorizo i ciecierzycą

Przepis dnia 2015-11-02
Jesienna zupa z jarmużem, chorizo i ciecierzycą

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 1952

Dodano:

Odsłon: 3382

Jesienna rozgrzewająca zupa inspirowana przepisem Jamie' go Oliviera

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Jesienna zupa z jarmużem, chorizo i ciecierzycą

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w piórka a czosnek w cienkie plasterki.Wrzucamy na rozgrzany olej kokosowy,smażymy rzez chwilę i dolewamy trochę wody. Dusimy przez 10 min aż zmiękną.
    W tym czasie obieramy bataty (ziemniaki) i kroimy w drobną kotkę. Odcedzamy ciecierzycę oraz związujemy zioła.
    Te składniki dodajemy do duszącej się cebuli. Zalewamy 1 litrem bulionu. Zmniejszamy ogień i gotujemy aż bataty będą miękkie (15-20 min. ). Po tym czasie wyjmujemy z zupy zioła i dodajemy jarmuż. Gotujemy koleje 10 min.
    W tym czasie chorizo kroimy w cienkie paski i smażymy je do przyrumieniania. Chorizo wraz z wysmażonym tłuszczem dodajemy do zupy.
    Jeżeli jarmuż wchłonie zbyt dużo płynu dolewamy jeszcze 0,5 litra bulionu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

oldfork 25 października 2015 Oj pyszna. Już dla tego przepisu opłacało się kupić najnowszą książkę Jamie'go. Ciut przepis zmodyfikowałam ale inspiracja przednia.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń