Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34149
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1353
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34149
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1353
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Kiszoną kapustę wypłukać, pokroić. Dodać obrane: marchewkę startą na grubych oczkach, ziemniaki pokrojone w drobną kostkę, żeberka oraz pozostałe warzywa i przyprawy. Całość zalać wodą
Gotować na wolnym ogniu około 2,5 godziny.
Surowy boczek pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Smażyć aż cebula będzie miała jasno brązowy kolor. Dodać do kapuśniaku.
Rozpuścić masło, dodać mąkę, całość podsmażyć. Odstawić z ognia na kilka minut, wlać 1 szklankę przegotowanej letniej wody. Wszystko dokładnie wymieszać, przelać do kapuśniaku, gotować jeszcze przez kilka minut.
Na koniec dodać magii.