Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6625
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4550
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327015
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6625
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4550
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327015
Składniki
Kiszoną kapustę wypłukać, pokroić. Dodać obrane: marchewkę startą na grubych oczkach, ziemniaki pokrojone w drobną kostkę, żeberka oraz pozostałe warzywa i przyprawy. Całość zalać wodą
Gotować na wolnym ogniu około 2,5 godziny.
Surowy boczek pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Smażyć aż cebula będzie miała jasno brązowy kolor. Dodać do kapuśniaku.
Rozpuścić masło, dodać mąkę, całość podsmażyć. Odstawić z ognia na kilka minut, wlać 1 szklankę przegotowanej letniej wody. Wszystko dokładnie wymieszać, przelać do kapuśniaku, gotować jeszcze przez kilka minut.
Na koniec dodać magii.