Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj w roli głównej pełna witamin kapusta kiszona. Chyba nie muszę wspominać, że warto ją jak najczęściej jeść. Tym razem wykorzystałam ją w zupie. Zapraszam na tradycyjny kapuśniak przygotowany na mięsie z królika z dodatkiem wędzonego boczku, więc jest on mocno treściwy. :)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22365
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14034
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4367
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43355
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 540
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 476
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22365
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14034
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4367
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43355
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 540
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 476
Składniki
Mięso z królika wymoczyć, następnie przełożyć do dużego garnka (najlepiej do szybkowara) zalać wodą, dodać liście laurowe, ziele angielskie, por, pieprz, sól i gotować do miękkości mięsa. W międzyczasie umyć wszystkie warzywa, obrać i pokroić w kostkę. Ugotowane mięso wyjąć z wywaru, wyciągnąć także por, ziele angielskie i liście laurowe oraz zdjąć szumowiny. Do tak przygotowanego wywaru dodać warzywa i gotować do miękkości. Kapustę warto pokroić. Boczek wędzony pokroić w kostkę i usmażyć na patelni (bez tłuszczu), po chwili dodać drobno pokrojoną cebulkę. Do ugotowanych warzyw dodać kapustę oraz boczek z cebulką, dokładnie wymieszać. Całość gotować jeszcze przez ok. 10-15 min. W razie potrzeby dolać wody, doprawić solą i pieprzem Na sam koniec dorzucić posiekaną natkę pietruszki.
Zupę warto podawać z kawałkami mięsa z królika.
Smacznego :)