Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj w roli głównej pełna witamin kapusta kiszona. Chyba nie muszę wspominać, że warto ją jak najczęściej jeść. Tym razem wykorzystałam ją w zupie. Zapraszam na tradycyjny kapuśniak przygotowany na mięsie z królika z dodatkiem wędzonego boczku, więc jest on mocno treściwy. :)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 928
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4557
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1184
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 528
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 928
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4557
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1184
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 528
Składniki
Mięso z królika wymoczyć, następnie przełożyć do dużego garnka (najlepiej do szybkowara) zalać wodą, dodać liście laurowe, ziele angielskie, por, pieprz, sól i gotować do miękkości mięsa. W międzyczasie umyć wszystkie warzywa, obrać i pokroić w kostkę. Ugotowane mięso wyjąć z wywaru, wyciągnąć także por, ziele angielskie i liście laurowe oraz zdjąć szumowiny. Do tak przygotowanego wywaru dodać warzywa i gotować do miękkości. Kapustę warto pokroić. Boczek wędzony pokroić w kostkę i usmażyć na patelni (bez tłuszczu), po chwili dodać drobno pokrojoną cebulkę. Do ugotowanych warzyw dodać kapustę oraz boczek z cebulką, dokładnie wymieszać. Całość gotować jeszcze przez ok. 10-15 min. W razie potrzeby dolać wody, doprawić solą i pieprzem Na sam koniec dorzucić posiekaną natkę pietruszki.
Zupę warto podawać z kawałkami mięsa z królika.
Smacznego :)