Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam w ten zimny dzień. Jak już wiecie nie lubię marnować jedzenia. Dziś późno obiad ale jest,ponieważ musiałam trochę spraw załatwić w mieście. Na tą pogodę zupka w sam raz.
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 621
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 492
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 655
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 17
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 621
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 492
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 655
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 17
Składniki
wykonanie : Do rosołu z dnia poprzedniego wlać litr przegotowanej wody, dodać żeberka i gotować na wolnym ogniu do ich miękkości.
Jak już żeberka są miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki i gotować do miękkości ziemniaków.
Gdy ziemniaki są już miękkie dodać kapustę kiszoną pokrojoną drobno oraz majeranek, jeśli ktoś lubi kwaśną można dodać soku z kapusty według swego uznania.
Gotować na wolnym ogniu do czasu miękkości kapusty.
Zupkę podałam z dużą ilością pieprzu ziołowego, bo właśnie z tym pieprzem najbardziej mi smakuje kapuśniak. Polecam na takie zimne dni w sam raz a i rosół się nie zmarnuje.