Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam w ten zimny dzień. Jak już wiecie nie lubię marnować jedzenia. Dziś późno obiad ale jest,ponieważ musiałam trochę spraw załatwić w mieście. Na tą pogodę zupka w sam raz.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 655
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36357
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1175
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 655
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36357
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1175
Składniki
wykonanie : Do rosołu z dnia poprzedniego wlać litr przegotowanej wody, dodać żeberka i gotować na wolnym ogniu do ich miękkości.
Jak już żeberka są miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki i gotować do miękkości ziemniaków.
Gdy ziemniaki są już miękkie dodać kapustę kiszoną pokrojoną drobno oraz majeranek, jeśli ktoś lubi kwaśną można dodać soku z kapusty według swego uznania.
Gotować na wolnym ogniu do czasu miękkości kapusty.
Zupkę podałam z dużą ilością pieprzu ziołowego, bo właśnie z tym pieprzem najbardziej mi smakuje kapuśniak. Polecam na takie zimne dni w sam raz a i rosół się nie zmarnuje.