Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniak z domowego kiszenia kapusty ugotowany na wędzonym boczku i kiełbasie. Idealna zupa na zimowe, mroźne dni.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1522
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7374
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2873
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1522
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7374
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2873
Składniki
Zagotowujemy wywar z pastą rosołową liśćmi laurowymi, zielem angielskim i suszoną włoszczyzną. Do gotującego się wywaru dodajemy boczek wędzony ze skórą i pokrojone w kostkę ziemniaki, oraz wypłukaną kaszę. Gotujemy 30 minut.
Po 30 minutach gotowania dodajemy kiszoną kapustę i gotujemy godzinę, do miękkości kapusty.
Kiedy kapusta będzie już wystarczająco miękka, dodajemy kiełbasę, doprawiamy solą, pieprzem do smaku i dodajemy mieloną paprykę. Gotujemy jeszcze kilka minut i zakańczamy gotowanie.
Gorący kapuśniak podajemy z kawałkiem boczku, kiełbasy i chlebem. Smacznego!!!