Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniak z domowego kiszenia kapusty ugotowany na wędzonym boczku i kiełbasie. Idealna zupa na zimowe, mroźne dni.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31249
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14280
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1371
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31249
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14280
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1371
Składniki
Zagotowujemy wywar z pastą rosołową liśćmi laurowymi, zielem angielskim i suszoną włoszczyzną. Do gotującego się wywaru dodajemy boczek wędzony ze skórą i pokrojone w kostkę ziemniaki, oraz wypłukaną kaszę. Gotujemy 30 minut.
Po 30 minutach gotowania dodajemy kiszoną kapustę i gotujemy godzinę, do miękkości kapusty.
Kiedy kapusta będzie już wystarczająco miękka, dodajemy kiełbasę, doprawiamy solą, pieprzem do smaku i dodajemy mieloną paprykę. Gotujemy jeszcze kilka minut i zakańczamy gotowanie.
Gorący kapuśniak podajemy z kawałkiem boczku, kiełbasy i chlebem. Smacznego!!!