Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniak z domowego kiszenia kapusty ugotowany na wędzonym boczku i kiełbasie. Idealna zupa na zimowe, mroźne dni.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 229
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8695
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 466
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 229
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8695
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 466
Składniki
Zagotowujemy wywar z pastą rosołową liśćmi laurowymi, zielem angielskim i suszoną włoszczyzną. Do gotującego się wywaru dodajemy boczek wędzony ze skórą i pokrojone w kostkę ziemniaki, oraz wypłukaną kaszę. Gotujemy 30 minut.
Po 30 minutach gotowania dodajemy kiszoną kapustę i gotujemy godzinę, do miękkości kapusty.
Kiedy kapusta będzie już wystarczająco miękka, dodajemy kiełbasę, doprawiamy solą, pieprzem do smaku i dodajemy mieloną paprykę. Gotujemy jeszcze kilka minut i zakańczamy gotowanie.
Gorący kapuśniak podajemy z kawałkiem boczku, kiełbasy i chlebem. Smacznego!!!