Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniak z domowego kiszenia kapusty ugotowany na wędzonym boczku i kiełbasie. Idealna zupa na zimowe, mroźne dni.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 846
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22915
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15332
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 846
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22915
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15332
Składniki
Zagotowujemy wywar z pastą rosołową liśćmi laurowymi, zielem angielskim i suszoną włoszczyzną. Do gotującego się wywaru dodajemy boczek wędzony ze skórą i pokrojone w kostkę ziemniaki, oraz wypłukaną kaszę. Gotujemy 30 minut.
Po 30 minutach gotowania dodajemy kiszoną kapustę i gotujemy godzinę, do miękkości kapusty.
Kiedy kapusta będzie już wystarczająco miękka, dodajemy kiełbasę, doprawiamy solą, pieprzem do smaku i dodajemy mieloną paprykę. Gotujemy jeszcze kilka minut i zakańczamy gotowanie.
Gorący kapuśniak podajemy z kawałkiem boczku, kiełbasy i chlebem. Smacznego!!!