Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniak z domowego kiszenia kapusty ugotowany na wędzonym boczku i kiełbasie. Idealna zupa na zimowe, mroźne dni.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 861
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8291
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13127
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 456
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 142
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2278
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 861
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8291
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13127
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 456
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 142
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2278
Składniki
Zagotowujemy wywar z pastą rosołową liśćmi laurowymi, zielem angielskim i suszoną włoszczyzną. Do gotującego się wywaru dodajemy boczek wędzony ze skórą i pokrojone w kostkę ziemniaki, oraz wypłukaną kaszę. Gotujemy 30 minut.
Po 30 minutach gotowania dodajemy kiszoną kapustę i gotujemy godzinę, do miękkości kapusty.
Kiedy kapusta będzie już wystarczająco miękka, dodajemy kiełbasę, doprawiamy solą, pieprzem do smaku i dodajemy mieloną paprykę. Gotujemy jeszcze kilka minut i zakańczamy gotowanie.
Gorący kapuśniak podajemy z kawałkiem boczku, kiełbasy i chlebem. Smacznego!!!