Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniak na ogonach wieprzowych jest sycący, rozgrzewający i bardzo smaczny. Najlepiej jest go gotować wieczorem, a podawać następnego dnia dla wymieszania się smaków.
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 989
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1227
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 58
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 50
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 989
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1227
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 58
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 50
Składniki
Ogony wieprzowe czyścimy i myjemy. Marchew, pietruszkę, ziemniaki i seler obieramy, myjemy, kroimy marchew w plasterki, ziemniaki w dużą kostkę, resztę w małą kostkę. Do odpowiedniej wielkości garnka wkładamy mięso, wszystkie warzywa, bez ziemniaków, cebulę, czosnek, liście laurowe i ziele angielskie. Wlewamy ok. 2 litrów wody i gotujemy na małym ogniu do uzyskania konsystencji marchewki al'dente, następnie dodajemy pokrojone ziemniaki.
Gdy ziemniaki są miękkie dodajemy rozdrobnioną nożem kiszoną kapustę, mieszmy, wszystko dalej gotujemy do miękkości kapusty kiszonej (gdyby woda za mocno wyparowywała, uzupełniamy wrzątkiem). Teraz doprawiamy kapuśniak do smaku mielonym kminkiem, cząbrem, solą i pieprzem. Dodajemy świeży lubczyk, wszystko mieszamy i gotujemy jeszcze 10 minut. Podajemy gorący, posypany pokrojoną natką pietruszki. Kapuśniak na ogonach wieprzowych najlepszy jest kilka razy odgrzewany.