Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniak na ogonach wieprzowych jest sycący, rozgrzewający i bardzo smaczny. Najlepiej jest go gotować wieczorem, a podawać następnego dnia dla wymieszania się smaków.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 170
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 115
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2643
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107608
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 170
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 115
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2643
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107608
Składniki
Ogony wieprzowe czyścimy i myjemy. Marchew, pietruszkę, ziemniaki i seler obieramy, myjemy, kroimy marchew w plasterki, ziemniaki w dużą kostkę, resztę w małą kostkę. Do odpowiedniej wielkości garnka wkładamy mięso, wszystkie warzywa, bez ziemniaków, cebulę, czosnek, liście laurowe i ziele angielskie. Wlewamy ok. 2 litrów wody i gotujemy na małym ogniu do uzyskania konsystencji marchewki al'dente, następnie dodajemy pokrojone ziemniaki.
Gdy ziemniaki są miękkie dodajemy rozdrobnioną nożem kiszoną kapustę, mieszmy, wszystko dalej gotujemy do miękkości kapusty kiszonej (gdyby woda za mocno wyparowywała, uzupełniamy wrzątkiem). Teraz doprawiamy kapuśniak do smaku mielonym kminkiem, cząbrem, solą i pieprzem. Dodajemy świeży lubczyk, wszystko mieszamy i gotujemy jeszcze 10 minut. Podajemy gorący, posypany pokrojoną natką pietruszki. Kapuśniak na ogonach wieprzowych najlepszy jest kilka razy odgrzewany.