Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniak z cukinią smakuje wybornie.
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 812
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 425
Szybka i prosta babka
Odsłon: 95
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 812
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 425
Szybka i prosta babka
Odsłon: 95
Składniki
Wykonanie: Zagotować 1 ½ lira wody z listkiem laurowym, pieprzem i kminkiem, posolić do smaku, dodać pokrojone ziemniaki, startą marchewkę i gotować 15 minut. Kapustę opłukać, odcisnąć, pokroić, dodać do zupy i gotować przez pół godziny. Cebulę obrać, posiekać i razem ze startą obraną cukinią przysmażyć na oleju z dodatkiem mielonej papryki. Po czym dodać do zupy, w razie potrzeby doprawić do smaku, gotować jeszcze przez 10 minut. Podawać z pieczywem.