Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniak z cukinią smakuje wybornie.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4938
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13350
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5825
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7492
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4938
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13350
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5825
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7492
Składniki
Wykonanie: Zagotować 1 ½ lira wody z listkiem laurowym, pieprzem i kminkiem, posolić do smaku, dodać pokrojone ziemniaki, startą marchewkę i gotować 15 minut. Kapustę opłukać, odcisnąć, pokroić, dodać do zupy i gotować przez pół godziny. Cebulę obrać, posiekać i razem ze startą obraną cukinią przysmażyć na oleju z dodatkiem mielonej papryki. Po czym dodać do zupy, w razie potrzeby doprawić do smaku, gotować jeszcze przez 10 minut. Podawać z pieczywem.