Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszny kapuśniak z kaszą, taki gotowała moja babcia, z dodatkiem mięsa, kiełbasy i boczku wędzonego. Pyszna, sycąca i pożywna zupa. Jeśli ktoś lubi może zajadać z pajdą chleba.
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 444
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 166
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 444
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 166
Składniki
Kapustę pokrój włóż do garnka zalej wodą i zagotuj. Jeśli będzie kwaśna odcedź, zalej ponownie wodą i zagotuj. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach dodaj do kapusty. Selera i pietruszkę,obierz dodaj do zupy, następnie, majeranek, kminek, przyprawę do kapusty, ziele, pieprz oraz liście laurowe.
Cebulę obierz, pokrój w paski i podsmaż na oleju, dodaj pokrojone ,mięso , boczek i kiełbasę. Dodaj przyprawę do mięsa.Smaż wszystko razem około 20 minut. Następnie dodaj do zupy.
Kaszę opłukaj dodaj do kapuśniaku . Całość gotuj około 45 minut. Na koniec dopraw do smaku pieprzem ewentualnie solą . Jeśli chcesz możesz dodać do smaku koncentrat pomidorowy. Kapuśniak podawaj sam lub z pajdą chleba.