Do góry

Zupy Przepis na:

Kapuśniak z kiełbasą

Kapuśniak z kiełbasą

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 18

Dodano:

Odsłon: 122

To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obiad.

Składniki

  • 35-40dag kiełbasy
  • 25dag kapusty
  • 1 marchewka 1 mała pietruszka 5-6 ziemniaków
  • 1 cebula 1-2 ząbki czosnku
  • 2 ziela angielskie, 2 liście laurowe, Pół łyżeczki kminku, Pół łyżeczki majeranku Sól, pieprz
  • olej
  • Natka pietruszki
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę poszatkować. Kiełbasę pokroić w plasterki.
    Kapustę, jeśli jest bardzo kwaśna, przepłukać. Następnie drobno posiekać.
    Warzywa obrać, pokroić w kostkę, zalać wodą tak, aby je przykryła. Zagotować, dodać przyprawy.
    Na dużej patelni obsmażyć kiełbasę z obu stron do uzyskania złotego koloru. Przysmażoną kiełbasę przełożyć do garnka z warzywami. Gotować do miękkości warzyw. Następnie na patelni podsmażyć cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać kapustę, chwilę smażyć. Całość przełożyć do garnka. Dolać wody tak, aby było jej więcej niż składników zupy. Doprawić do smaku, gotować jeszcze 10-15 minut, aby kapusta zmiękła. Przed podaniem porypać natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń