Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obiad.
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 2825
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 2825
Składniki
Cebulę poszatkować. Kiełbasę pokroić w plasterki. Kapustę, jeśli jest bardzo kwaśna, przepłukać. Następnie drobno posiekać. Warzywa obrać, pokroić w kostkę, zalać wodą tak, aby je przykryła. Zagotować, dodać przyprawy. Na dużej patelni obsmażyć kiełbasę z obu stron do uzyskania złotego koloru. Przysmażoną kiełbasę przełożyć do garnka z warzywami. Gotować do miękkości warzyw. Następnie na patelni podsmażyć cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać kapustę, chwilę smażyć. Całość przełożyć do garnka. Dolać wody tak, aby było jej więcej niż składników zupy. Doprawić do smaku, gotować jeszcze 10-15 minut, aby kapusta zmiękła. Przed podaniem porypać natką pietruszki.