Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita, rozgrzewająca zupa ugotowana z kiszonej kapusty na wieprzowej golonce.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5401
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47862
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165721
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5401
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47862
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165721
Składniki
Wymytą golonkę wieprzową bez skóry gotujemy w 3 litrach wody 90 minut do miękkości mięsa. Po zdjęciu szumowin dodajemy liście laurowe i ziele angielskie oraz łyżeczkę soli. Po ugotowaniu golonki oddzielamy mięso od kości, rozdrabniamy go nożem. Do oddzielnego garnka wlewamy wywar z gotowania golonki bez liści laurowych i ziela angielskiego. Do gotującego się wywaru dodajemy pastę rosołową, rozdrobnione mięso z golonki, pokrojone w kostkę ziemniaki, suszone warzywa i 3 łyżki pęczaku, gotujemy do miękkości ziemniaków. Gdy ziemniaki będą już miękkie dodajemy rozdrobnioną nożem kiszoną kapustę i gotujemy 90 minut do jej miękkości. Gdy kapusta będzie miękka dodajemy majeranek, pieprz ziołowy i pokrojone pomidory z puszki. Całość mieszamy i jeszcze gotujemy kilka minut.
Zupę podajemy na gorąco. Smacznego !!!