Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita, rozgrzewająca zupa ugotowana z kiszonej kapusty na wieprzowej golonce.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5974
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4564
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5974
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4564
Składniki
Wymytą golonkę wieprzową bez skóry gotujemy w 3 litrach wody 90 minut do miękkości mięsa. Po zdjęciu szumowin dodajemy liście laurowe i ziele angielskie oraz łyżeczkę soli. Po ugotowaniu golonki oddzielamy mięso od kości, rozdrabniamy go nożem. Do oddzielnego garnka wlewamy wywar z gotowania golonki bez liści laurowych i ziela angielskiego. Do gotującego się wywaru dodajemy pastę rosołową, rozdrobnione mięso z golonki, pokrojone w kostkę ziemniaki, suszone warzywa i 3 łyżki pęczaku, gotujemy do miękkości ziemniaków. Gdy ziemniaki będą już miękkie dodajemy rozdrobnioną nożem kiszoną kapustę i gotujemy 90 minut do jej miękkości. Gdy kapusta będzie miękka dodajemy majeranek, pieprz ziołowy i pokrojone pomidory z puszki. Całość mieszamy i jeszcze gotujemy kilka minut.
Zupę podajemy na gorąco. Smacznego !!!