Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniała zupka na upały
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1062
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 1001
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1062
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 1001
Składniki
wykonanie :Do garnka wlać 2 litry wody dodać mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie i włoszczyznę, gotować do miękkości mięsa, następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz ziele i liść, doprawić do smaku przyprawą, gotować do miękkości ziemniaków. Gdy ziemniaki są już miękkie dodać drobno pokrojoną kapustę oraz cukier i majeranek, pogotować do miękkości kapusty, dodać koncentrat, zagotować. Po wyłączeniu gazu pokroić drobno natkę pietruszki. Po nalaniu do talerza obficie posypać pieprzem ziołowym jeśli ktoś lubi, ja uwielbiam pieprz zmienia smak zupy.