Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny kapuśniak z kiszonej kapusty przygotowywany jest na żeberkach. Z dodatkiem kiełbasy, ziemniaków i wędzonego boczku smakuje wyśmienicie. Przygotuj kapuśniak z naszego przepisu i przekonaj się, że będziesz do niego wracać regularnie.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22506
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14797
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4589
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44019
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 595
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 599
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22506
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14797
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4589
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44019
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 595
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 599
Składniki
Opłukane mięso włóż do garnka i wlej 5 szklanek wody. Dorzuć liście laurowe, ziele angielskie i ziarna pieprzu. Doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj na niewielkiej mocy palnika przez około 1,5-2 godziny (do czasu aż mięso będzie miękkie i łatwo będzie odchodzić od kości).
Wyjmij mięso i przecedź bulion. Dodaj do niego kiszoną kapustę (nie odciskaj jej z soku) i ponownie doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz moc palnika i gotuj przez około pół godziny (do miękkości kapusty).
W tym czasie oddziel mięso od kości. Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę. Wędzony boczek i kiełbasę pokrój w drobną kosteczkę. Posiekaj cebulę i zetrzyj marchewkę na dużych oczkach tarki.
Na patelnię przełóż boczek i zarumień go na średniej mocy palnika. Dodaj kiełbasę, cebulę oraz marchewkę i podsmażaj jeszcze przez około 10 minut.
Do gotującego się bulionu i kapusty dodaj ziemniaki i gotuj całość. Gdy ziemniaki będą już niemal miękkie, dodaj podsmażone mięso i warzywa. Gotuj całość przez około 10 minut, a następnie dodaj mięso z żeberek i pogotuj jeszcze chwilę. Po tym czasie sprawdź smak kapuśniaku. W razie konieczności dodaj do smaku sól i pieprz.