Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta i aromatyczna. Sycąca i idealna na rozgrzewkę w chłodny dzień
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1555
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 256
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 269
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 260
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 11947
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1555
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 256
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 269
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 260
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 11947
Składniki
Z białej kapusty wycinamy zgrubiałe części. Biała i kiszoną kapustę siekamy. Gotujemy w wywarze na wolnym ogniu z kminkiem i kolendrą ok 1 godziny. Marchew, pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Warzywa dodajemy do kapusty i gotujemy ok 20-25 min aż warzywa zmiękną. Na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, zagotowujemy. Doprawiamy octem, solą szczyptą cukru i pieprzem. Posypujemy koperkiem. SMACZNEGO!!!