Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta i aromatyczna. Sycąca i idealna na rozgrzewkę w chłodny dzień
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5805
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8950
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8133
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5579
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5805
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8950
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8133
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5579
Składniki
Z białej kapusty wycinamy zgrubiałe części. Biała i kiszoną kapustę siekamy. Gotujemy w wywarze na wolnym ogniu z kminkiem i kolendrą ok 1 godziny. Marchew, pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Warzywa dodajemy do kapusty i gotujemy ok 20-25 min aż warzywa zmiękną. Na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, zagotowujemy. Doprawiamy octem, solą szczyptą cukru i pieprzem. Posypujemy koperkiem. SMACZNEGO!!!