Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta i aromatyczna. Sycąca i idealna na rozgrzewkę w chłodny dzień
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6439
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114857
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6439
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114857
Składniki
Z białej kapusty wycinamy zgrubiałe części. Biała i kiszoną kapustę siekamy. Gotujemy w wywarze na wolnym ogniu z kminkiem i kolendrą ok 1 godziny. Marchew, pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Warzywa dodajemy do kapusty i gotujemy ok 20-25 min aż warzywa zmiękną. Na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, zagotowujemy. Doprawiamy octem, solą szczyptą cukru i pieprzem. Posypujemy koperkiem. SMACZNEGO!!!