Do góry

Zupy Przepis na:

Kapuśniak z kolendrą i kminkiem

Kapuśniak z kolendrą i kminkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 193 Ocena: 2593

Dodano:

Odsłon: 4364

Gęsta i aromatyczna. Sycąca i idealna na rozgrzewkę w chłodny dzień

Składniki

  • 1/2 główki kapusty
  • 1/2 kg kiszonej kapusty
  • 2 litry wywaru wołowego lub warzynego
  • 1/2 łyżeczki nasion kminu i kolendry
  • 2 średnie marchewki
  • 1 średnia pietruszka
  • 40 dag ziemniaków
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka białego octu winnego
  • Sól
  • pieprz czarny mielony
  • Cukier
  • 3-4 łyżki posiekanego koperku
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z białej kapusty wycinamy zgrubiałe części. Biała i kiszoną kapustę siekamy.
    Gotujemy w wywarze na wolnym ogniu z kminkiem i kolendrą ok 1 godziny.
    Marchew, pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
    Warzywa dodajemy do kapusty i gotujemy ok 20-25 min aż warzywa zmiękną.
    Na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, zagotowujemy.
    Doprawiamy octem, solą szczyptą cukru i pieprzem.
    Posypujemy koperkiem.
    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

guagua 02 listopada 2016 Ziemniaki gotujemy razem z kapustą kiszoną?? Ciekawe po ilu dniach zmiękną.... A zabielenie z sufitu się chyba wzięło, bo nic na ten temat w przepisie nie ma. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 29 października 2016 Uff! Już się przestraszyłem, że ze świeżą kolendrą. Jakiś uraz mam po ubiegłorocznych wakacjach ;) Całość pycha <3 Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń