Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa lekko zagęszczona okrą.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14329
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1667
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16385
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6592
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14329
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1667
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16385
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6592
Składniki
Jarzyny obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Kapustę szatkujemy. Grzyby obgotowujemy, kroimy w paski. W dużym rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso mielone, przy pomocy szpatułki rozdrabniamy na mniejsze fragmenty. Następnie wrzucamy jarzyny wraz z ziemniakami oraz grzyby, dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając (około 5-7 min). Do rondla wrzucamy poszatkowaną kapustę i kaszę, gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu przez 10 min, dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy do miękkości kaszy. Po 5 minutach od momentu dodania koncentratu dodajemy pokrojoną okrę. Do smaku doprawiamy kminkiem, solą oraz pieprzem.