Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa lekko zagęszczona okrą.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 320
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 465
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 439
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 281
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 320
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 465
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 439
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 281
Składniki
Jarzyny obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Kapustę szatkujemy. Grzyby obgotowujemy, kroimy w paski. W dużym rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso mielone, przy pomocy szpatułki rozdrabniamy na mniejsze fragmenty. Następnie wrzucamy jarzyny wraz z ziemniakami oraz grzyby, dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając (około 5-7 min). Do rondla wrzucamy poszatkowaną kapustę i kaszę, gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu przez 10 min, dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy do miękkości kaszy. Po 5 minutach od momentu dodania koncentratu dodajemy pokrojoną okrę. Do smaku doprawiamy kminkiem, solą oraz pieprzem.