Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniak z młodej kapusty ugotowany na wieprzowej konserwie słoikowej z marchwią młodą i ziemniakami.
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 945
Polecam.
Odsłon: 676
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 55
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 945
Polecam.
Odsłon: 676
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 55
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki i marchew kroimy w większą kostkę, zalewamy lekko osoloną wodą i gotujemy do miękkości marchwi i ziemniaków. Do gotujących się ziemniaków dodajemy pokrojone w kostkę mielonki, pokrojoną kapustę, 3 laurowe liście i 6 ziaren ziela angielskiego oraz pastę rosołową. Gotujemy około 20 minut. Do gotującej się zupy dodajemy pokrojony koper, pieprz ziołowy i sól do smaku. I jeszcze gotujemy kilka minut.
Ugotowaną zupę podajemy na gorąco. Smacznego !!!