Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniak z młodej kapusty ugotowany na wieprzowej konserwie słoikowej z marchwią młodą i ziemniakami.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 470
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 232
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9615
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1115
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4450
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 470
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 232
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9615
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1115
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4450
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki i marchew kroimy w większą kostkę, zalewamy lekko osoloną wodą i gotujemy do miękkości marchwi i ziemniaków. Do gotujących się ziemniaków dodajemy pokrojone w kostkę mielonki, pokrojoną kapustę, 3 laurowe liście i 6 ziaren ziela angielskiego oraz pastę rosołową. Gotujemy około 20 minut. Do gotującej się zupy dodajemy pokrojony koper, pieprz ziołowy i sól do smaku. I jeszcze gotujemy kilka minut.
Ugotowaną zupę podajemy na gorąco. Smacznego !!!