Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniak z młodej kapusty ugotowany na wieprzowej konserwie słoikowej z marchwią młodą i ziemniakami.
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 402
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Wystarczy połączyć ze sobą ws...
Odsłon: 2923
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 402
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Wystarczy połączyć ze sobą ws...
Odsłon: 2923
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki i marchew kroimy w większą kostkę, zalewamy lekko osoloną wodą i gotujemy do miękkości marchwi i ziemniaków. Do gotujących się ziemniaków dodajemy pokrojone w kostkę mielonki, pokrojoną kapustę, 3 laurowe liście i 6 ziaren ziela angielskiego oraz pastę rosołową. Gotujemy około 20 minut. Do gotującej się zupy dodajemy pokrojony koper, pieprz ziołowy i sól do smaku. I jeszcze gotujemy kilka minut.
Ugotowaną zupę podajemy na gorąco. Smacznego !!!