Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 136
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 136
Składniki
W garnku rozpuścić masło i dodać drobno pokrojoną szalotkę. Dusić na wolnym ogniu. Kolejno dodawać pokrojoną w drobną kostkę marchewkę i pokrojone w małą kostkę młode ziemniaki. Mieszać od czasu do czasu. Na koniec dodać pokrojoną młodą kapustkę. Kapusta powinna być pokrojona w większe kawałki, a nie szatkowana. U mnie pokrojona w kwadraty. Dodać bulion i gotować kilka minut. Aż warzywa będą miękkie. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą, sok z cytryny i sól do smaku. Posypać obficie koperkiem. Smacznego.