Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1140
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 166
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 212
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1140
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 166
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 212
Składniki
W garnku rozpuścić masło i dodać drobno pokrojoną szalotkę. Dusić na wolnym ogniu. Kolejno dodawać pokrojoną w drobną kostkę marchewkę i pokrojone w małą kostkę młode ziemniaki. Mieszać od czasu do czasu. Na koniec dodać pokrojoną młodą kapustkę. Kapusta powinna być pokrojona w większe kawałki, a nie szatkowana. U mnie pokrojona w kwadraty. Dodać bulion i gotować kilka minut. Aż warzywa będą miękkie. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą, sok z cytryny i sól do smaku. Posypać obficie koperkiem. Smacznego.