Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam super kwaśną zupkę
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 62
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 767
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 73
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 62
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 767
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 73
Składniki
wykonanie :Do garnka wlać 3 litry wody dodać ogonki oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa, następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz włoszczyznę. Gdy ziemniaki są już miękkie doprawić do smaku przyprawą dodać ziele i liść laurowy oraz pokrojoną drobno kapustę kiszoną oraz majeranek i cukier, pogotować do miękkości kapusty, po wyłączeniu gazu pokroić drobno natkę pietruszki. Podawać z dużą ilością pieprzu ziołowego, wtedy smakuje rewelacyjnie.