Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z młodej białej kapusty z dużą ilością kopru i natki pietruszki. Zupę ugotowałam na dwóch ćwiartkach z kurczaka.
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 210
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 210
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Składniki
W litrze osolonej wody gotujemy wymyte, oczyszczone ćwiartki z kurczaka, do miękkości mięsa. Podczas gotowania zdejmujemy szumowiny. Ugotowane ćwiartki wyjmujemy z garnka na talerz, studzimy, obieramy mięsko od kości i kroimy je w mniejsze kawałki. Do garnka wkładamy pokrojone wymyte ziemniaki, marchew, liście laurowe, ziele angielskie i pastę rosołową gotujemy do miękkości. W między czasie kroimy kapustę w paski.
Gdy ziemniaki i marchew będą miękkie, dodajemy do garnka pokrojone mięso i kapustę, gotujemy do zmiękczenia kapusty. Kroimy opłukany koper i natkę pietruszki. Pokrojoną zieleninę dodajemy do garnka. Doprawiamy zupę solą i ziołowym pieprzem do smaku, gotujemy kilka minut. Ugotowaną zupę wlewamy do talerzy i konsumujemy. Smacznego!!!