Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniak z kiszonej, młodej kapusty z marchwią ugotowany na kości od karczku wieprzowego i kiełbasie śląskiej.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119523
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9027
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3237
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119523
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9027
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3237
Składniki
Zagotowujemy wodę w większym garnku. Do gotującej wody wkładamy wcześniej wymytą kość od karczku i gotujemy ją do miękkości i odchodzenia mięsa od kości, około 60 minut. Ugotowaną kość wyjmujemy na talerz, studzimy i obieramy z mięsa. Obrane mięso wkładamy do garnka z pokrojonymi ziemniakami, liśćmi laurowymi, zielem angielskim, suszoną włoszczyzną. Podczas gotowania doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Podczas gotowania dodajemy opłukaną kaszę pęczak i gotujemy do miękkości ziemniaków. W między czasie smażymy pokrojone w kostkę 3 kiełbaski śląskie. Usmażone dodajemy do garnka wraz z odciśniętą kiszoną kapustą. Całość gotujemy 60 minut. Podczas końcówki gotowania dodajemy pomidory krojone w kostkę, majeranek, natkę pietruszki, koper i jeszcze chwilę gotujemy. Ugotowaną zupę podajemy na gorąco z domowym pieczywem. Smacznego !!!