Do góry

Zupy Przepis na:

Kapuśniak z pieczarkami zabielany.

Kapuśniak z pieczarkami zabielany.

Autor:

Przepisów i artykułów: 240 Ocena: 1047

Dodano:

Odsłon: 124

Dziś sobie zupki nagotuje, bo mnie w kręgosłupie kuje. Wymyślona ale bardzo smaczna nie spodziewałam się takiego efektu.

Składniki

  • 2 ogonki wieprzowe lub inne mięso,
  • 300 g słodkiej kapusty,
  • 300 g pieczarek,
  • 6 - 8 ziemniaków ( w zależności od gęstości zupy ),
  • 1 duża marchew,
  • 1 łyżka natki pietruszki,
  • 5 ziarenek ziela angielskiego,
  • 1 duży liść laurowy,
  • szczypta pieprzu czarnego,
  • 3 czubate łyżki śmietany 18 % moja z Piątnica.
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte ogonki lub inne mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa.

  2. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie oraz liść laurowy i gotować do miękkości ziemniaków.

  3. Gdy już ziemniaki są miękkie dodać poszatkowaną kapustę i oczyszczone pieczarki pokrojone dowolnie, gotować do miękkości kapusty i pieczarek.

  4. Następnie dodać natkę pietruszki i doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki lub czym kto lubi.

  5. Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy, zalać zupę.

  6. Na koniec dodać szczyptę pieprzu czarnego.

  7. Zagotować.

  8. Polecam taką zupkę jeśli zostają wam pieczarki nie wielka ilość i nie wiadomo co z nimi zrobić

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń