Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś sobie zupki nagotuje, bo mnie w kręgosłupie kuje. Wymyślona ale bardzo smaczna nie spodziewałam się takiego efektu.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte ogonki lub inne mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa.
Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie oraz liść laurowy i gotować do miękkości ziemniaków.
Gdy już ziemniaki są miękkie dodać poszatkowaną kapustę i oczyszczone pieczarki pokrojone dowolnie, gotować do miękkości kapusty i pieczarek.
Następnie dodać natkę pietruszki i doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki lub czym kto lubi.
Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy, zalać zupę.
Na koniec dodać szczyptę pieprzu czarnego.
Zagotować.
Polecam taką zupkę jeśli zostają wam pieczarki nie wielka ilość i nie wiadomo co z nimi zrobić