Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś sobie zupki nagotuje, bo mnie w kręgosłupie kuje. Wymyślona ale bardzo smaczna nie spodziewałam się takiego efektu.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 641
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25759
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 641
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25759
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte ogonki lub inne mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa.
Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie oraz liść laurowy i gotować do miękkości ziemniaków.
Gdy już ziemniaki są miękkie dodać poszatkowaną kapustę i oczyszczone pieczarki pokrojone dowolnie, gotować do miękkości kapusty i pieczarek.
Następnie dodać natkę pietruszki i doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki lub czym kto lubi.
Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy, zalać zupę.
Na koniec dodać szczyptę pieprzu czarnego.
Zagotować.
Polecam taką zupkę jeśli zostają wam pieczarki nie wielka ilość i nie wiadomo co z nimi zrobić