Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na sycącą zupę kuchni ukraińskiej. Wyróżnia ją dodatek powideł śliwkowych. Ponoć była to ulubiona potrawa wojowników kozackich.
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 347
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6187
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10059
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 347
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6187
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10059
Składniki
Suszone grzyby namaczamy i drobno kroimy. Do garnka wlewamy 1,5 litra wody, zagotowujemy. Marchewkę, pietruszkę oraz seler obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy, drobno kroimy i podsmażamy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Warzywa wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy do miękkości.
Kapustę kiszoną płuczemy i kroimy na mniejsze części. Białą kapustę szatkujemy. Oba warzywa dodajemy do zupy razem z suszonymi grzybami. Gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy jałowiec, powidła, sól i pieprz.
Z mąki i smalcu przygotowujemy zasmażkę, dodajemy do zupy. Podajemy gorącą.