Do góry

Zupy Przepis na:

Kapuśniak ze świeżej kapusty

Kapuśniak ze świeżej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 2285 Ocena: 50265

Dodano:

Odsłon: 7315

:)

Składniki

  • 3 łodygi selera naciowego
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 1 rzepa
  • 1/2 główki białej kapusty
  • 3 kwaśne jabłka
  • 1 l bulionu wołowego
  • 3 łyżki masła
  • 1/2 szklanki kwasu z kiszonych ogórków
  • Sól i pieprz
  • Kilka ziaren ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kapuśniak ze świeżej kapusty

Przygotowanie

  1. Łodygi selera ,marchew oraz rzepę obrać i pokroić w słupki ,a obraną cebulę w dużą kostkę. Warzywa obsmażyć na maśle ,przełożyć do rondla ,zalać bulionem i szklanką wody ,gotować 30 min.
    Poszatkować kapustę ,włożyć do gotującej się zupy. Dodać pieprz ,sól ,ziele angielskie i liść laurowy. Kilka minut gotować. Następnie obrać jabłka ,wydrążyć , pokroić w drobną kostkę i dołożyć do zupy.
    Gotować kapuśniak jeszcze 10 min. Pod koniec gotowania wlać do niego kwas ogórkowy ,zagotować.
    Podawać z bagietką lub innym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

joanna78 13 października 2013 Często gotuję kapuśniak, ale Twoja wersja jest fantastyczna te dodatki. Koniecznie do wypróbowania. Duży plus ;-))

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 13 października 2013 bardzo lubię, niedługo wstawię moją wersję, a raczej mojej babci :), tymczasem za Twoją, kciuk :)bardzo ciekawe połączenie smaków :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń