Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34143
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1346
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113591
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34143
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1346
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113591
Składniki
Łodygi selera ,marchew oraz rzepę obrać i pokroić w słupki ,a obraną cebulę w dużą kostkę. Warzywa obsmażyć na maśle ,przełożyć do rondla ,zalać bulionem i szklanką wody ,gotować 30 min. Poszatkować kapustę ,włożyć do gotującej się zupy. Dodać pieprz ,sól ,ziele angielskie i liść laurowy. Kilka minut gotować. Następnie obrać jabłka ,wydrążyć , pokroić w drobną kostkę i dołożyć do zupy. Gotować kapuśniak jeszcze 10 min. Pod koniec gotowania wlać do niego kwas ogórkowy ,zagotować. Podawać z bagietką lub innym pieczywem.