Do góry

Zupy Przepis na:

Kartoflanka na rosole z kiszoną kapustą

Kartoflanka na rosole z kiszoną kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 489 Ocena: 3417

Dodano:

Odsłon: 255

W większości domów w poniedziałek gości pomidorówka ugotowana z niedzielnego rosołu.U mnie ostatnio pojawiła się zupa krem z ziemniaków z dodatkiem kiszonej kapusty - podstawą zupy był oczywiście niedzielny rosół:)

Składniki

  • rosół 5 szklanek
  • ziemniaki 2 szt duże
  • seler naciowy 1 łodyga
  • czosnek granulowany do smaku
  • kapusta kiszona 3 łyżki
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę. Seler naciowy oczyszczamy z włókien i również kroimy. Rosół zagotowujemy, dodajemy seler i ziemniaki. Gotujemy do czasu aż ziemniaki będą miękkie. /Do zupy możemy dodać pozostałe w rosole warzywa: marchew, seler, pietruszkę/Zupę miksujemy na gładki krem i doprawiamy do smaku czosnkiem granulowanym /ewentualnie solą i pieprzem/
    Kapustę kiszoną szatkujemy i dodajemy bezpośrednio do każdej porcji zupy na talerzu

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń