Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W większości domów w poniedziałek gości pomidorówka ugotowana z niedzielnego rosołu.U mnie ostatnio pojawiła się zupa krem z ziemniaków z dodatkiem kiszonej kapusty - podstawą zupy był oczywiście niedzielny rosół:)
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1054
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 42
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1054
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 42
Składniki
Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę. Seler naciowy oczyszczamy z włókien i również kroimy. Rosół zagotowujemy, dodajemy seler i ziemniaki. Gotujemy do czasu aż ziemniaki będą miękkie. /Do zupy możemy dodać pozostałe w rosole warzywa: marchew, seler, pietruszkę/Zupę miksujemy na gładki krem i doprawiamy do smaku czosnkiem granulowanym /ewentualnie solą i pieprzem/ Kapustę kiszoną szatkujemy i dodajemy bezpośrednio do każdej porcji zupy na talerzu