Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna, pyszna, mocno rozgrzewająca. Idealna na zimowe, chłodne dni.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1321599
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 252
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 128
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 130
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1321599
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 252
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 128
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 130
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Z udek oddzielamy mięso od kości (kości zostawiamy) i też kroimy w kostkę. Czosnek, imbir i chili obieramy (papryczkę chili proponuję obierać w rękawiczkach), drobno kroimy i podsmażamy na oliwie mieszając. Dodajemy pokrojone ziemniaki i mięso z udek i jeszcze chwilę smażymy.
Przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy kości z udek, pora, solimy i pieprzymy i gotujemy do miękkości (ok. 40 minut). Wyjmujemy pora i kości - doprawiamy do smaku sosem sojowym i solą i pieprzem (jeśli jeszcze trzeba). Podajemy posypaną posiekanym koperkiem. Zupka jest pikantna ale pyszna!