Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i aromatyczna zupa na jesienny obiad.
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 65
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2097
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 897
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 17860
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 65
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2097
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 897
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 17860
Składniki
Warzywa umyć, obrać, pokroić w kostkę. Boczek pokroić w kostkę. Śliwki pokroić na połowę. W garnku rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę smażyć 1 minutę, dodać boczek i śliwki smażyć 2 minuty, dodać marchewkę, pietruszkę, selera, pora, doprawić solą i pieprzem , dusić 5 minut.
Zalać gorącą gotowaną wodą , dodać ziemniaki, liść laurowy , ziele angielskie, oregano, rozmaryn i całość gotować 20 minut. Fasolę osączyć z zalewy dodać do gotującej się zupy, doprawić śmietaną, majerankiem i pieprzem, gotować 5 minut.
Przed podaniem posypać zieloną pietruszką.