Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i aromatyczna zupa na jesienny obiad.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457531
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1400
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2224
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 567
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457531
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1400
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2224
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 567
Składniki
Warzywa umyć, obrać, pokroić w kostkę. Boczek pokroić w kostkę. Śliwki pokroić na połowę. W garnku rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę smażyć 1 minutę, dodać boczek i śliwki smażyć 2 minuty, dodać marchewkę, pietruszkę, selera, pora, doprawić solą i pieprzem , dusić 5 minut.
Zalać gorącą gotowaną wodą , dodać ziemniaki, liść laurowy , ziele angielskie, oregano, rozmaryn i całość gotować 20 minut. Fasolę osączyć z zalewy dodać do gotującej się zupy, doprawić śmietaną, majerankiem i pieprzem, gotować 5 minut.
Przed podaniem posypać zieloną pietruszką.