Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i aromatyczna zupa na jesienny obiad.
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Składniki
Warzywa umyć, obrać, pokroić w kostkę. Boczek pokroić w kostkę. Śliwki pokroić na połowę. W garnku rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę smażyć 1 minutę, dodać boczek i śliwki smażyć 2 minuty, dodać marchewkę, pietruszkę, selera, pora, doprawić solą i pieprzem , dusić 5 minut.
Zalać gorącą gotowaną wodą , dodać ziemniaki, liść laurowy , ziele angielskie, oregano, rozmaryn i całość gotować 20 minut. Fasolę osączyć z zalewy dodać do gotującej się zupy, doprawić śmietaną, majerankiem i pieprzem, gotować 5 minut.
Przed podaniem posypać zieloną pietruszką.