Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i aromatyczna zupa na jesienny obiad.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 357
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1521
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8945
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 357
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1521
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8945
Składniki
Warzywa umyć, obrać, pokroić w kostkę. Boczek pokroić w kostkę. Śliwki pokroić na połowę. W garnku rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę smażyć 1 minutę, dodać boczek i śliwki smażyć 2 minuty, dodać marchewkę, pietruszkę, selera, pora, doprawić solą i pieprzem , dusić 5 minut.
Zalać gorącą gotowaną wodą , dodać ziemniaki, liść laurowy , ziele angielskie, oregano, rozmaryn i całość gotować 20 minut. Fasolę osączyć z zalewy dodać do gotującej się zupy, doprawić śmietaną, majerankiem i pieprzem, gotować 5 minut.
Przed podaniem posypać zieloną pietruszką.