Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Knedle nadziewane inaczej.
Bitki ze schabu z ziemniakami i surówką to nasz ulubiony obiad z dzieciństwa...
Odsłon: 2336
Proste, błyskawiczne danie z marchewki, kalafiora i brokułu zanurzonych w bes...
Odsłon: 24
Bitki ze schabu z ziemniakami i surówką to nasz ulubiony obiad z dzieciństwa...
Odsłon: 2336
Proste, błyskawiczne danie z marchewki, kalafiora i brokułu zanurzonych w bes...
Odsłon: 24
Składniki
Wykonanie: Grzyby oczyścić. Opłukać, drobno pokroić lub zmielić z cebulą, następnie przysmażyć na tłuszczu. Dodać pokrojone w drobną kostkę bułki dokładnie wymieszać z jajkiem i przyprawami do smaku. Ziemniaki obrać, ugotować, przetrzeć lub zmielić, dodać obie mąki, wbić jajka, wymieszać i podzielić na kawałki jednakowej wielkości. Formować knedelki, nadziewać farszem grzybowym, gotować w słonej wodzie aż wypłyną. Podawać okraszone przysmażoną bułką tartą na masełku.