Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Knedle nadziewane inaczej.
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3373
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 94
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 158
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3373
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 94
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 158
Składniki
Wykonanie: Grzyby oczyścić. Opłukać, drobno pokroić lub zmielić z cebulą, następnie przysmażyć na tłuszczu. Dodać pokrojone w drobną kostkę bułki dokładnie wymieszać z jajkiem i przyprawami do smaku. Ziemniaki obrać, ugotować, przetrzeć lub zmielić, dodać obie mąki, wbić jajka, wymieszać i podzielić na kawałki jednakowej wielkości. Formować knedelki, nadziewać farszem grzybowym, gotować w słonej wodzie aż wypłyną. Podawać okraszone przysmażoną bułką tartą na masełku.