Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna zupa z Azji, prosta w przyrządzeniu, niezwykle smaczna.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 287
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2211
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2323
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 586
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 287
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2211
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2323
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 586
Składniki
Składniki bulionu gotujemy razem w garnku przez 30-40 minut, na średnim ogniu, aż kuchnię wypełni wspaniały orientalny zapach ;) Następnie odcedzamy dokładnie rosół, aby w garnku pozostał sam, „czysty” bulion.
W międzyczasie gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i odstawiamy na bok.
Ponownie stawiamy bulion na gazie, dodajemy grzybki shimeji i marchewkę, gotujemy 5 minut.
W miskach lub głębokich talerzach układamy makaron, zalewamy bulionem z grzybami i marchewką. Dekorujemy kolendrą i sezamem i gotowe!