Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna zupa z Azji, prosta w przyrządzeniu, niezwykle smaczna.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 334
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15103
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3058
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 334
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15103
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3058
Składniki
Składniki bulionu gotujemy razem w garnku przez 30-40 minut, na średnim ogniu, aż kuchnię wypełni wspaniały orientalny zapach ;) Następnie odcedzamy dokładnie rosół, aby w garnku pozostał sam, „czysty” bulion.
W międzyczasie gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i odstawiamy na bok.
Ponownie stawiamy bulion na gazie, dodajemy grzybki shimeji i marchewkę, gotujemy 5 minut.
W miskach lub głębokich talerzach układamy makaron, zalewamy bulionem z grzybami i marchewką. Dekorujemy kolendrą i sezamem i gotowe!