Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dobre rozpoczęcie nowego tygodnia proponuję KREM BOTWINKOWY podany z jogurtem, serem Feta i czarnuszką!!! Prosty, pyszny i jakże sezonowy!
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 115
Polecam.
Odsłon: 1006
Dziś do pracy.
Odsłon: 136
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 257
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15412
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 330
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 115
Polecam.
Odsłon: 1006
Dziś do pracy.
Odsłon: 136
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 257
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15412
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 330
Składniki
1. Pokrojoną cebulę oraz czosnek podsmaż w dużym garnku.
2. Dodaj plasterki marchwi, korzenia pietruszki oraz kawałki ziemniaka, podsmaż chwilę.
3. Dodaj pokrojone buraczki oraz grubsze łodygi (liście odłóż na chwile)
4. Dolej około 1,5 litra wody, sok z cytryny, sól i pieprz i doprowadź do wrzenia. Gotuj około 10 minut.
5. Dodaj botwinkowe liście, pokrojony drobno lubczyk i gotuj jeszcze chwilę aby liście zmiękły.
6. Zblenduj zupę (możesz oczywiście zjeść ją bez blendowania – jest równie smaczna!)
7. Podaj zupę z kilkoma łyżkami jogurtu, pokruszoną Fetą oraz czarnuszką.