Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dobre rozpoczęcie nowego tygodnia proponuję KREM BOTWINKOWY podany z jogurtem, serem Feta i czarnuszką!!! Prosty, pyszny i jakże sezonowy!
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6755
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 225
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 174
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 423
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6755
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 225
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 174
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 423
Składniki
1. Pokrojoną cebulę oraz czosnek podsmaż w dużym garnku.
2. Dodaj plasterki marchwi, korzenia pietruszki oraz kawałki ziemniaka, podsmaż chwilę.
3. Dodaj pokrojone buraczki oraz grubsze łodygi (liście odłóż na chwile)
4. Dolej około 1,5 litra wody, sok z cytryny, sól i pieprz i doprowadź do wrzenia. Gotuj około 10 minut.
5. Dodaj botwinkowe liście, pokrojony drobno lubczyk i gotuj jeszcze chwilę aby liście zmiękły.
6. Zblenduj zupę (możesz oczywiście zjeść ją bez blendowania – jest równie smaczna!)
7. Podaj zupę z kilkoma łyżkami jogurtu, pokruszoną Fetą oraz czarnuszką.