Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dobre rozpoczęcie nowego tygodnia proponuję KREM BOTWINKOWY podany z jogurtem, serem Feta i czarnuszką!!! Prosty, pyszny i jakże sezonowy!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1861
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5668
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5646
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1861
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5668
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5646
Składniki
1. Pokrojoną cebulę oraz czosnek podsmaż w dużym garnku.
2. Dodaj plasterki marchwi, korzenia pietruszki oraz kawałki ziemniaka, podsmaż chwilę.
3. Dodaj pokrojone buraczki oraz grubsze łodygi (liście odłóż na chwile)
4. Dolej około 1,5 litra wody, sok z cytryny, sól i pieprz i doprowadź do wrzenia. Gotuj około 10 minut.
5. Dodaj botwinkowe liście, pokrojony drobno lubczyk i gotuj jeszcze chwilę aby liście zmiękły.
6. Zblenduj zupę (możesz oczywiście zjeść ją bez blendowania – jest równie smaczna!)
7. Podaj zupę z kilkoma łyżkami jogurtu, pokruszoną Fetą oraz czarnuszką.