Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dobre rozpoczęcie nowego tygodnia proponuję KREM BOTWINKOWY podany z jogurtem, serem Feta i czarnuszką!!! Prosty, pyszny i jakże sezonowy!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7714
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 248
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2749
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 560
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7714
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 248
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2749
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 560
Składniki
1. Pokrojoną cebulę oraz czosnek podsmaż w dużym garnku.
2. Dodaj plasterki marchwi, korzenia pietruszki oraz kawałki ziemniaka, podsmaż chwilę.
3. Dodaj pokrojone buraczki oraz grubsze łodygi (liście odłóż na chwile)
4. Dolej około 1,5 litra wody, sok z cytryny, sól i pieprz i doprowadź do wrzenia. Gotuj około 10 minut.
5. Dodaj botwinkowe liście, pokrojony drobno lubczyk i gotuj jeszcze chwilę aby liście zmiękły.
6. Zblenduj zupę (możesz oczywiście zjeść ją bez blendowania – jest równie smaczna!)
7. Podaj zupę z kilkoma łyżkami jogurtu, pokruszoną Fetą oraz czarnuszką.