Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa w przygotowaniu zupka krem z brokuła z dodatkiem wędzonego łososia tworzy wyśmienite połączenie.
blender, garnek, patelnia
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1134
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1134
Składniki
1. Umyć i podzielić brokuła na różyczki. Obrać listki i odkroić ogonki. 2. Ogonki oraz czosnek pokroić w plasterki oraz usmażyć na maśle. 3. Wlać bulion do garnka oraz zagotować. Dodać do niego ogonki wraz z czosnkiem oraz różyczki brokuła. Gotować ok 10 minut aż do miękkości. 4. Na suchej patelni uprażyć płatki migdałów. 5. Łososia pokroić w paseczki. 6. Zupę zblendować na gładko. 7. Dodać śmietanķę oraz przyprawy i zagotować. 8. Podawać wraz z migdałami oraz łososiem. Smacznego! :)