Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pożywną i aromatyczną brokułową zupę krem z wyrazistą nutą sera pleśniowego oraz prażonymi ziarnami słonecznika. Krem jest szybki i prosty w przygotowaniu :)
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 59
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 85
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20348
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 261
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 59
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 85
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20348
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 261
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy ją na oliwie z oliwek. Pod koniec smażenia dodajemy drobno posiekany czosnek i chwilę razem przesmażamy.
Różyczki brokuła i pokrojone ziemniaki zalewamy bulionem, dodajemy listek laurowy, podsmażoną cebulkę oraz czosnek i gotujemy do miękkości.
Do ugotowanych warzyw dodajemy kawałki sera pleśniowego i miksujemy wszystko na jednolitą i gładką masę. Krem doprawiamy sokiem z cytryny, solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy z kleksem śmietany i ulubionymi dodatkami np. mini bruschettą.