Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, przepyszna zupa. Polecam !
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1089
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 3014
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1089
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 3014
Składniki
cebulę obrać, pokroić w cienkie plasterki, zrumienić na maśle. Oprószyć mąką, rozprowadzić winem, gotować, aż płyn odparuje. Wlać gorący bulion, gotować około 20 minut na małym ogniu. Zupę lekko wystudzić, zmiksować. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Bułkę zrumienić w tosterze. Krem przelać do żaroodpornych miseczek, na wierzchu każdej porcji ułożyć grzankę, posypać startym na tarce z dużymi oczkami serem. Zapiekać kilka minut w temp. 200 C, aż ser się roztopi.