Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, przepyszna zupa. Polecam !
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2021
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 282
Polecam.
Odsłon: 1838
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 689
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 42
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2021
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 282
Polecam.
Odsłon: 1838
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 689
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 42
Składniki
cebulę obrać, pokroić w cienkie plasterki, zrumienić na maśle. Oprószyć mąką, rozprowadzić winem, gotować, aż płyn odparuje. Wlać gorący bulion, gotować około 20 minut na małym ogniu. Zupę lekko wystudzić, zmiksować. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Bułkę zrumienić w tosterze. Krem przelać do żaroodpornych miseczek, na wierzchu każdej porcji ułożyć grzankę, posypać startym na tarce z dużymi oczkami serem. Zapiekać kilka minut w temp. 200 C, aż ser się roztopi.