Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, przepyszna zupa. Polecam !
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 770
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11536
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5003
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1239
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10143
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 770
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11536
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5003
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1239
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10143
Składniki
cebulę obrać, pokroić w cienkie plasterki, zrumienić na maśle. Oprószyć mąką, rozprowadzić winem, gotować, aż płyn odparuje. Wlać gorący bulion, gotować około 20 minut na małym ogniu. Zupę lekko wystudzić, zmiksować. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Bułkę zrumienić w tosterze. Krem przelać do żaroodpornych miseczek, na wierzchu każdej porcji ułożyć grzankę, posypać startym na tarce z dużymi oczkami serem. Zapiekać kilka minut w temp. 200 C, aż ser się roztopi.