Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, przepyszna zupa. Polecam !
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2490
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 92
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 175
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 742
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2490
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 92
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 175
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 742
Składniki
cebulę obrać, pokroić w cienkie plasterki, zrumienić na maśle. Oprószyć mąką, rozprowadzić winem, gotować, aż płyn odparuje. Wlać gorący bulion, gotować około 20 minut na małym ogniu. Zupę lekko wystudzić, zmiksować. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Bułkę zrumienić w tosterze. Krem przelać do żaroodpornych miseczek, na wierzchu każdej porcji ułożyć grzankę, posypać startym na tarce z dużymi oczkami serem. Zapiekać kilka minut w temp. 200 C, aż ser się roztopi.