Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię zupy krem, bo mam możliwość przemycić moim niejadkom trochę cennych warzyw :) Krem cukiniowo-czosnkowy jest smaczny i zdrowy, polecam ;)
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 58
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 4085
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6788
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 58
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 4085
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6788
Składniki
Z gołębia, lubczyku i kilku gałązek zielonej pietruszki przygotować wywar. Na patelni podgrzać oliwę, dodać obrany i pokrojony czosnek oraz wypestkowaną i pokrojoną cukinię. Smażyć przez kilka minut. Do gotującego się wywaru dodać pokrojone w plastry marchewkę i pietruszkę, gotować do miękkości. Następnie do garnka dodać serek śmietankowy i usmażone jarzyny.
Mięso z gołąbka obrać i także dodać do całości. Dodać przyprawy i całość dokładnie zmiksować na gładki krem, po czym zagotować. Podawać z dużą ilością pokrojonej natki pietruszki i np. makaronem nitki.