Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię zupy krem, bo mam możliwość przemycić moim niejadkom trochę cennych warzyw :) Krem cukiniowo-czosnkowy jest smaczny i zdrowy, polecam ;)
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 66
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4191
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8645
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 66
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4191
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8645
Składniki
Z gołębia, lubczyku i kilku gałązek zielonej pietruszki przygotować wywar. Na patelni podgrzać oliwę, dodać obrany i pokrojony czosnek oraz wypestkowaną i pokrojoną cukinię. Smażyć przez kilka minut. Do gotującego się wywaru dodać pokrojone w plastry marchewkę i pietruszkę, gotować do miękkości. Następnie do garnka dodać serek śmietankowy i usmażone jarzyny.
Mięso z gołąbka obrać i także dodać do całości. Dodać przyprawy i całość dokładnie zmiksować na gładki krem, po czym zagotować. Podawać z dużą ilością pokrojonej natki pietruszki i np. makaronem nitki.