Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię zupy krem, bo mam możliwość przemycić moim niejadkom trochę cennych warzyw :) Krem cukiniowo-czosnkowy jest smaczny i zdrowy, polecam ;)
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 163
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 23
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17378
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 163
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 23
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17378
Składniki
Z gołębia, lubczyku i kilku gałązek zielonej pietruszki przygotować wywar. Na patelni podgrzać oliwę, dodać obrany i pokrojony czosnek oraz wypestkowaną i pokrojoną cukinię. Smażyć przez kilka minut. Do gotującego się wywaru dodać pokrojone w plastry marchewkę i pietruszkę, gotować do miękkości. Następnie do garnka dodać serek śmietankowy i usmażone jarzyny.
Mięso z gołąbka obrać i także dodać do całości. Dodać przyprawy i całość dokładnie zmiksować na gładki krem, po czym zagotować. Podawać z dużą ilością pokrojonej natki pietruszki i np. makaronem nitki.