Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa niby zwykła, ale dodatki czynią z niej nieco bardziej wykwintny krem, polecam ;)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10804
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6209
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5378
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13128
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4863
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10804
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6209
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5378
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13128
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4863
Składniki
Ze skrzydełka i świeżej bazylii przygotować wywar. Następnie dodać różyczki kalafiora, przyprawy i gotować ok. 15 min.Następnie na ok. 2-3 min dodać ugotowane ziemniaki.
Mięso obrać z kości, dodać do zupy i całość (łącznie z bazylią) zmiksować na gładki krem.
Na końcu dodać mleko kokosowe, nie gotować. W razie potrzeby doprawić do smaku.
Orzechy przekroić na mniejsze i uprażyć na suchej patelni. Zupę można podawać z mlekiem kokosowym (jeśli zostało) i orzechami. Smacznego!