Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem dla wszystkich, którzy lubią smaki jesieni na talerzu ;)
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 66
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 564
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 66
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 564
Składniki
Cukinię obrać, usunąć pestki i miąższ razem z czosnkiem usmażyć na połowie masła. Dodać przyprawy.
Marchewkę obrać, pokroić w plasterki i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem reszty masła. Nie wylewać wody, posłuży jako baza do zupy :)
Do marchewki przełożyć zawartość patelni z cukinią.
Dodać serek topiony i całość bardzo dokładnie za pomocą blendera zmiksować.
Podawać np. z grzankami. Smacznego!