Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem dla wszystkich, którzy lubią smaki jesieni na talerzu ;)
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24381
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 305
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 372
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24381
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 305
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 372
Składniki
Cukinię obrać, usunąć pestki i miąższ razem z czosnkiem usmażyć na połowie masła. Dodać przyprawy.
Marchewkę obrać, pokroić w plasterki i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem reszty masła. Nie wylewać wody, posłuży jako baza do zupy :)
Do marchewki przełożyć zawartość patelni z cukinią.
Dodać serek topiony i całość bardzo dokładnie za pomocą blendera zmiksować.
Podawać np. z grzankami. Smacznego!