Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem dla wszystkich, którzy lubią smaki jesieni na talerzu ;)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 515
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 284
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9760
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1143
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4493
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 515
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 284
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9760
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1143
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4493
Składniki
Cukinię obrać, usunąć pestki i miąższ razem z czosnkiem usmażyć na połowie masła. Dodać przyprawy.
Marchewkę obrać, pokroić w plasterki i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem reszty masła. Nie wylewać wody, posłuży jako baza do zupy :)
Do marchewki przełożyć zawartość patelni z cukinią.
Dodać serek topiony i całość bardzo dokładnie za pomocą blendera zmiksować.
Podawać np. z grzankami. Smacznego!