Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam to parę razy, wszysycy prosili o dokładkę. Polecam przepis idealnie na każdą okazję.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 997
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11965
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 997
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11965
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Składniki
Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekane czosnek i cebulę, kiedy się zeszklą, dodać pokrojone w plasterki marchewkę. Smażyć kilka minut, mieszając. Całość zalać wywarem, gotować ok. 30 minut, aż marchewka będzie miękka. Zupę zestawić z ognia, zmiksować, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Dodać śmietanę i posiekany koperek, wymieszać, zagotować. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.