Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa idealna na mroźne dni. Jest sycąca, a dzięki dodatkowi przypraw jak chili, kurkuma czy imbir niezwykle rozgrzewająca. Krem marchewkowy świetnie smakuje podany wraz z grzankami, można także podać go z kleksem śmietany lub odrobiną gęstego mleczka kokosowego.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 35
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 147
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1207
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 481
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 35
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 147
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1207
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 481
Składniki
Imbir zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Marchewki, ziemniaki i pietruszkę umyj, obierz i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj w piórka.
W garnku o grubym dnie rozgrzej masło klarowane i zeszklij cebulę. Następnie dodaj pozostałe warzywa i starty imbir. Całość podsmażaj przez kilka minut, po czym zalej wodą, tak, aby przykryła warzywa i gotuj do miękkości.
Pod koniec dodaj przyprawy i wszystko zblenduj na gładki krem.
Krem marchewkowy najlepiej smakuje podany z grzankami.