Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa idealna na mroźne dni. Jest sycąca, a dzięki dodatkowi przypraw jak chili, kurkuma czy imbir niezwykle rozgrzewająca. Krem marchewkowy świetnie smakuje podany wraz z grzankami, można także podać go z kleksem śmietany lub odrobiną gęstego mleczka kokosowego.
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 137
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 833
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 137
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 833
Składniki
Imbir zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Marchewki, ziemniaki i pietruszkę umyj, obierz i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj w piórka.
W garnku o grubym dnie rozgrzej masło klarowane i zeszklij cebulę. Następnie dodaj pozostałe warzywa i starty imbir. Całość podsmażaj przez kilka minut, po czym zalej wodą, tak, aby przykryła warzywa i gotuj do miękkości.
Pod koniec dodaj przyprawy i wszystko zblenduj na gładki krem.
Krem marchewkowy najlepiej smakuje podany z grzankami.