Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa idealna na mroźne dni. Jest sycąca, a dzięki dodatkowi przypraw jak chili, kurkuma czy imbir niezwykle rozgrzewająca. Krem marchewkowy świetnie smakuje podany wraz z grzankami, można także podać go z kleksem śmietany lub odrobiną gęstego mleczka kokosowego.
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 291
Gołąbki bezmięsne w pysznym sosie pomidorowym - idealne na postny lub tani ob...
Odsłon: 128
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 291
Gołąbki bezmięsne w pysznym sosie pomidorowym - idealne na postny lub tani ob...
Odsłon: 128
Składniki
Imbir zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Marchewki, ziemniaki i pietruszkę umyj, obierz i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj w piórka.
W garnku o grubym dnie rozgrzej masło klarowane i zeszklij cebulę. Następnie dodaj pozostałe warzywa i starty imbir. Całość podsmażaj przez kilka minut, po czym zalej wodą, tak, aby przykryła warzywa i gotuj do miękkości.
Pod koniec dodaj przyprawy i wszystko zblenduj na gładki krem.
Krem marchewkowy najlepiej smakuje podany z grzankami.